Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Geen extra raadszitting over geweld in Izegem

Het Nieuwsblad 

14 maart 2009

Er komt geen extra gemeenteraadszitting over de schermutselingen en vechtpartijen die de jongste tijd de uitgaansbuurt van Izegem teisteren. Vlaams Belang vindt daarvoor geen steun bij N-VA en Open VLD.

Om aan het nodige derde van alle gemeenteraadsleden te geraken, zocht Stefaan Sintobin (Vlaams Belang) steun bij de twee overige oppositiefracties N-VA en Open VLD voor zijn voorstel om een extra gemeenteraadszitting of hoorzitting te houden over het geweld in de Izegemse binnenstad (zie Het Nieuwsblad van 10maart). Maar die gaan daar niet op in.

'Eerst willen wij nagaan of de genomen maatregelen volstaan. Daarna zullen wij oordelen of er verder stappen, waaronder eventueel een hoorzitting, nodig zijn. Bovendien blijkt dat een deel van de vechtpartijen te maken had met echtelijke ruzies', stelt fractieleider Kurt Himpe van N-VA.

Sintobin betreurt de houding van N-VA. 'Het voorstel voor een hoorzitting werd aanvankelijk nochtans door Geert Bourgeois (N-VA) zelf gelanceerd', aldus Sintobin, die van een gemiste kans spreekt om een einde te maken aan de geruchtenstroom en verdachtmakingen.

(Martin Tytgat)