Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Bibliotheek krijgt renovatie

Het Laatste Nieuws

17 november 2009

De gelijkvloerse en de eerste verdieping van de bibliotheek van Izegem krijgen een volledige renovatie. Daarbij zal de bib ook rekening houden met een eventuele uitbreiding in de richting van de Korenmarkt.

De gemeenteraad besliste onlangs een ontwerper aan te stellen voor de renovatie van de openbare bibliotheek, op de Grote Markt 20. De vloer krijgt een vernieuwing, er komen schuifdeuren en de huidige koepel wordt vervangen door een energievriendelijker exemplaar. Opmerkelijk is dat het renovatiedossier ook een eventuele uitbreiding van de bibliotheek in de richting van de Korenmarkt niet uitsluit. Omdat er plannen bestaan om een deel van de centrale brug af te breken, zou daar ruimte vrijkomen.

Collectie

Zover is het evenwel nog niet, en dus moet de bibliotheek het nog zien te rooien met de bestaande ruimte.

Daarom wordt momenteel overwogen om de Plantynzaal en de Erasmuszaal op de eerste verdieping ook te gebruiken om de collectie uit te stallen. Bij N-VA zien ze dat niet zitten. "Momenteel benutten heel wat verenigingen die zalen voor vergaderingen en andere activiteiten", zegt gemeenteraadslid Kurt Himpe, die tevens lid is van de beheerraad van de bibliotheek.

"Dat brengt extra mensen naar de bibliotheek en ik zou het jammer vinden als dit in de toekomst onmogelijk zou zijn. Ik hoop dat de ontwerper toch nog een oplossing vindt voor deze problematiek."

(Piet Van Coillie)