Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Baas café Metropol in mekaar geramd door jonge twintigers

De Weekbode

7 augustus 2009

Jean-Claude Villez, alias Vis van café Metropol op de Grote Markt, is zaterdag op zondag geslagen en geschopt door enkele jongeren. Hij was zijn café net aan het sluiten toen die de stoelen op zijn terras aanvielen.

Toegang geweigerd

Het was omstreeks 2 uur zondagmorgen toen Jean-Claude Villez (Vis) zijn café Metropol wilde sluiten. "Op dat moment zag hij enkele jonge gasten de stoelen op zijn terras omverwerpen", zegt ons een goed ingelichte bron (Jean-Claude zelf wilde liever geen commentaar kwijt over de feiten). "Hij ging naar buiten en maakte ze er attent op dat dit niet kon. Maar zijn tussenkomst moet de jongeren nog meer opgehitst hebben en die dreigden hem af te rossen. Vis vluchtte weg langs de andere terrassen, maar de vandalen konden hem pakken op het terras van café Mozart. Ze sloegen en schopten Jean-Claude ineen. Ook enkele omstaanders kregen rake klappen. Ondertussen was de politie verwittigd en die pakten de jongeren op voor verhoor. Ook de zoon van de uitbaters van café Mozart, die bij de 'buren' iets aan het drinken was, was ondertussen komen kijken wat er aan de hand was op het terras van het café van zijn ouders en deelde in de klappen. Vis liep kneuzingen en verwondingen op aan onder andere het hoofd en het gezicht. Zondag ging hij voor nader onderzoek naar het ziekenhuis en begin deze week raadpleegde hij een oogarts. Vis zou enkele dagen werkonbekwaam zijn.

Volgens onze bron zouden de jonge daders eerst de toegang geweigerd zijn tot de Ramses in de Stationsstraat en zijn ze dan naar taverne Delight op de Grote Markt getrokken, een café dat eveneens uitgebaat wordt door de zaakvoerders van de Ramses. Daar werd hen eveneens de toegang geweigerd. Daarop zijn de jonge gasten hun woede gaan koelen op de stoelen van het terras van de Metropol.

Volgens zonechef Curd Neyrinck van politiezone RIHO zou het gaan om een enkele jonge twintigers, die ondervraagd werden over de feiten. Hij bevestigde ook dat het geen allochtonen waren.

Naar aanleiding van de knokpartij van zaterdagavond wil de N-VA een bespreking op de gemeenteraadszitting van 31 augustus. "We willen een overzicht van alle incidenten tijdens de voorbije maanden, een omstandig rapport van de gebeurtenissen en een overzicht van de genomen maatregelen en acties van de politie. Op basis daarvan kan de gemeenteraad dan oordelen of er bijkomende maatregelen nodig zijn. Blijkbaar zijn die feiten niet eenmalig", zegt Kurt Himpe van de N-VA.

(Ivan Balliu)