Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

"Zo kan het niet verder, dit is onmenselijk"

De Weekbode

7 maart 2008

Terwijl de eerste 25 punten van de agenda op een drafje werden afgewerkt, ontaardde de gemeenteraad plots. Voorzitter Herman Jonckheere schorste dan maar de zitting. Pers en publiek moesten naar buiten, maar daar liet de meerderheid het niet bij. Woensdag werd op een persconferentie extra uitleg gegeven.

Nog voor de gemeenteraad begon, vroeg Piet Seynaeve (N-VA) het woord. Hij wilde de punten voor de oprichting van een deontologische commissie en zaken rond het OCMW eerst op de agenda plaatsen omdat “de OCMW-voorzitter er de gewoonte van maakt altijd weg te lopen”, luidde het.

Op dat voorstel werd niet ingegaan maar Thierry de Guffroy vond dit ook laag-bij-de-gronds. “Iedereen wist dat ik drie weken ziek was geweest, ik in het ziekenhuis heb gelegen en zelf een operatie heb ondergaan. Ik kon me gemakkelijk achter mijn ziekte verstopt hebben en niet naar de gemeenteraad zijn gekomen. Maar ik ontloop mijn verantwoordelijkheid niet.”

Waar draait het allemaal om. Via een anonieme klacht kwam op de Kortrijkse rechtbank aan het licht dat zowel schepen Thierry De Guffroy en toenmalig burgemeester Willy Verledens aan de tekenaar van de stad Izegem opdracht hadden gegeven om plannen te tekenen voor de verbouwingen bij enkele mensen.

De oppositiepartijen schreeuwden moord en brand en vonden dit politiek stemmengewin op kosten van de belastingbetaler. Daarom wilde Kurt Himpe (N-VA) de dringende oprichting van de deontologische commissie van de gemeenteraad. Ook het Vlaams Belang trok fel van leer., maar toen Thierry De Guffroy wilde antwoorden, schorste voorzitter Herman Jonckheere de zitting voor een dikke 20 minuten.

Woensdag riep het schepencollege dan maar de pers bijeen: “Ik vond het niet eerlijk dat wij niet konden antwoorden, terwijl de oppositie wel zijn zegje had mogen doen.”

“In al die jaren – en ik ben zeker niet de enige – heb ik inderdaad enkele mensen geholpen. Het ging om ouderen of mensen op de laagste trap van de sociale ladder, die anders zonder vergunning zouden gebouwd hebben. Is mensen helpen een misdaad? Dan wil ik boeten. Die vergunningen werden trouwens ook goedgekeurd door Brugge.”

Ook oud-burgemeester Willy Verledens sprak dezelfde taal. “Als men hier al gaat aan tillen… Ik weet dat Kurt Himpe graag de bushokjes gaat tellen. Wel hij mag eens de tuinhuisjes gaan tellen waarvoor er geen bouwvergunning is.”

(Wouter Vander Stricht)