Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

"We wisten van niets"

Het Nieuwsblad

16 december 2008

Een deel van de Ingelmunstersestraat in Izegem bleef vorige week afgesloten door werken aan de riolering. Een aantal handelaars reageert misnoegd omdat zij niet vooraf door de aannemer op de hoogte waren gebracht van de hinder.

Een aannemer startte vorige week maandag met werken in de Ingelmunstersestraat in Izegem. Ter hoogte van het kruispunt met de drukke Baronstraat was er een verzakking van het wegdek door een gat in de riolering. Zo bleef een deel van de Ingelmunstersestraat tot vrijdag afgesloten.

In dat gedeelte van de straat zijn onder meer een slagerij en een bakkerij gevestigd. Bakker Arnold Pauwelyn betreurt dat hij niet vooraf door de aannemer werd geďnformeerd over de start en de duur van de werkzaamheden.

"Maandag stelden wij tot onze verrassing vast dat de straat werd afgesloten. Hadden wij dat vooraf geweten, dan hadden wij onze klanten kunnen inlichten", zegt de bakker.

Pauwelyn vindt het vooral jammer dat dergelijke werken in december plaatsvinden. "December is voor ons een topmaand. Enkele jaren geleden werden we ook al met werken in de eindejaarsperiode geconfronteerd. Ik begrijp niet waarom men de herstelling niet tot na nieuwjaar kon uitstellen. Dan hadden wij ons kunnen voorbereiden en bijvoorbeeld een paar dagen vakantie kunnen inlassen."

Ook oppositieraadslid Kurt Himpe (N-VA) dringt aan op een betere communicatie.

Schepen van Openbare Werken Dirk Van Walleghem (CD&V) zegt eveneens te betreuren dat de aannemer de betrokken inwoners niet vooraf inlichtte, maar relativeert het probleem.

"Bij alle werken in onze stad voorzien wij de richtlijn dat de aannemer zelf de inwoners informeert. De betrokken aannemer, die elk jaar voor circa driehonderdduizend euro opdrachten in Izegem uitvoert, heeft zich in het verleden ook altijd aan die verplichting gehouden. Dit keer zag hij dat blijkbaar over het hoofd. Gezien de weersomstandigheden kon hij ook moeilijk vooraf weten wanneer hij aan de slag kon gaan en moest hij eerst het wegdek openbreken om de aard en de omvang van het probleem precies in kaart te brengen. Onlangs werden we ook met een verzakking geconfronteerd in de buurt van de Slagmeersenstraat. Pas toen het wegdek was opengebroken, bleek het probleem veel groter dan verdacht en diende de riolering uiteindelijk over een lengte van dertien meter te worden hersteld."

"Overigens, tijdens de werken in de Ingelmunstersestraat bleef plaatselijk verkeer mogelijk", zegt de schepen nog. "Toen ik via de secretaris van de Bakkersbond op de hoogte werd gebracht van het probleem, ben ik meteen ter plekke geweest en heb bij de aannemer aangedrongen om vaart achter de werken te zetten."

(Martin Tytgat)