Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

"Voorlopig nog behelpen met scherp toezicht"

Het Nieuwsblad

15 oktober 2008

"Ons grote pijnpunt is dat er geen zone 30 is afgebakend aan onze school", stellen adjunct-directeur Rik Duchi, preventieadviseur Brecht Bulte en coördinator Kurt Himpe van het VTI in Izegem.

"Wij dringen daar nochtans al lang op aan bij de stad. Eind september nog richtten wij een nieuwe aanvraag tot het stadsbestuur om het punt ter sprake te brengen op de commissie Openbare Werken en Mobiliteit van begin oktober. In de brief uitten we andermaal onze verbijstering dat er nog altijd geen snelheidsbeperking tot 30 kilometer per uur is aan het VTI. We drongen ook aan op een betere afscherming tussen de rijweg en de fietspaden, bijvoorbeeld met gele, reflecterende paaltjes. Maar tot op heden kregen wij geen antwoord", aldus Bulte.

De schoolleiding is ook voorstander van een tunnel onder de spoorweg naast het VTI, waardoor leerlingen die met de fiets vanuit de richting Ingelmunster naar school komen, gebruik zouden kunnen maken van het jaagpad langs het kanaal.

"Maar voorlopig behelpen wij ons met scherp toezicht en in ons schoolreglement staat duidelijk dat alle leerlingen binnen de vijftien minuten de schoolomgeving moeten verlaten en niet rond de school mogen blijven hangen na schooltijd", luidt het.

(Martin Tytgat)