Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Verkeersveiligheid blijft prioritair

De Weekbode

10 oktober 2008

De commissie openbare werken en mobiliteit moest donderdagavond 2 oktober advies geven over achttien agendapunten. Verkeersveiligheid was de rode draad van de zitting.

Kurt De Guffroy (CD&V) wordt de nieuwe voorzitter van de commissie. Hij haalde het van Noël Vansteeland (Open VLD). Het eerste discussiepunt ging over het verzoek om de verkeersremmende paaltjes in de Anne Frankstraat weg te nemen. Commissaris Martin Courtens wilde de paaltjes laten staan omdat dat veel veiliger zou zijn. "Het verzoek kwam van de verantwoordelijken van de fietspooling. Maar daar is de weg vijf meter breed, wat weer in versneld verkeer zal resulteren. De tussenafstand vand e paaltjes bedraagt 1,2 meter, wat mij voldoende lijkt om de fietspool daar langs te laten fietsen." Raadslid Kurt Himpe (N-VA) kon de vraag van de fietspoolers begrijpen. De visie van de commissaris kreeg de goedkeuring van de commissieleden. N-VA onthield zich.

Octopuspalen

De octopuspalen aan de basisscholen worden in eigen dienst geplaatst, maar aan de scholen in de Pélichystraat en de Roeselaarsestraat is het voetpad niet breed genoeg. Daar zullen de kleuraccenten op een reling worden aangebracht. 

De commissaris lichtte het voorstel voor het weren van zwaar verkeer toe. "Als we al het verkeer boven de 7,5 ton uit Groot-Izegem willen weren, hebben we 20 nieuwe verkeersborden nodig. We zullen dit in samenspraak met Ardooie, Meulebeke en Ingelmunster moeten doen. Omdat de investeringen redelijk groot zullen zijn, worden die opgenomen in d ebegroting van 2009." Ondervoorzitter Noël Vansteeland (Open VLD) had twee opmerkingen. "De truckers moeten zich houden aan de rij- en rusttijden en maken niet graag grote omwegen om hun leveringen bij de klanten af te handelen. Hoe meer omwegen, hoe meer uitlaatgassen."

Schepen Dirk Van Walleghem (CD&V) was het daarmee eens. "Maar de straten groeien niet met de vrachtwagens mee en het zware verkeer moet de stad uit."

Centrale doortocht

De vraag om een oversteekplaats voor voetgangers in de Dirk Martenslaan, ter hoogte van de parking van de brandweer, werd gunstig geadviseerd.

Izegem zal 431.000 euro betalen in de tweede fase van de centrale doortocht. Het renoveren van het wegdek vanaf de Ommegangstraat tot aan Multi Bazar en van de Lendeleedsestraat tot aan de Italianenlaan zal bijna vier miljoen euro kosten. De werken zullen na een aantal inspraakvergaderingen in het voorjaar van 2009 van start kunnen gaan.

(Luc De Backere)