Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Veiligheid in haven moet hoger

Het Nieuwsblad

6 november 2008

Naar aanleiding van een ongeval waarbij een vrachtwagenchauffeur 's avond in het kanaal terechtkwam en overleed, werd in de commissie Openbare Werken en Mobiliteit de (on)veiligheid in het havengebied aangekaart.

Een oplossing blijkt evenwel niet onmiddellijk aan de orde. Een omheining plaatsen op de kaaien, zoals NV Vandemoortele vraagt, blijkt niet haalbaar omdat er binnenkort een fietspad wordt aangelegd. De omheining zou ook een belemmering zijn voor aanmerende schippers.

Raadslid Kurt Himpe (N-VA) pleit voor het hangen van reddingsboeien en het plaatsen van ladders aan de kaaien. "De kaaimuren zijn vrij hoog en maken het moeilijk om uit het water te geraken. Ladders en reddingsboeien kunnen levens redden als in de toekomst nog iemand in het water valt", aldus Himpe.

Partijgenoot en raadslid Geert Bourgeois zal Vlaams minister van Openbare Werken Hilde Crevits (CD&V) in het Vlaamse parlement interpelleren om spoedige maatregelen te treffen, zodat de veiligheid in het havengebied drastisch wordt verhoogd.

(Marc Debruyne)