Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Stad Izegem betwist "chaos" aan containerpark

De Standaard

30 juli 2008

Het stadsbestuur moet dringend op zoek naar een nieuwe locatie voor het recylagepark, want het huidige containerpark in de Lodewijk De Raetlaan zorgt voor verkeersproblemen. Dat vindt raadslid Kurt Himpe (N-VA).

Gemeenteraadslid Kurt Himpe (N-VA) wil de verkeersproblemen aan het recyclagepark in de Lodewijk De Raetlaan opnieuw ter sprake brengen op de volgende bijeenkomst van de commissie Openbare Werken en Mobiliteit.

"Op de piekmomenten staan er aan het containerpark lange files van wachtende wagens in beide richtingen. En dat zorgt voor de nodige problemen op de drukke weg in het industriegebied", vindt Himpe, die zelfs het woord "chaos" in de mond neemt. Volgens het N-VA-raadslid heeft dat onder meer te maken met de beperkte oppervlakte van het park en dient het stadsbestuur op zoek te gaan naar een nieuwe locatie.

Schepen van Openbare Werken, Mobiliteit en Groen Dirk Van Walleghem (CD&V) noemt het probleem sterk overroepen. "Als er al verkeersproblemen zijn, dan blijven die beperkt tot rond de openings- en sluitingsuren als meer mensen staan aan te schuiven. Bovendien is het in deze periode van het jaar, als iedereen zijn heggen snoeit, sowieso drukker. Dat fenomeen doet zich in alle containerparken voor."

"Overigens", voegt Van Walleghem er nog aan toe, "vorig jaar hebben we de mobiliteit rond het containerpark al eens besproken met de afvalintercommunale IVIO en de politie. En ook toen bleek dat de situatie best meevalt."

"We hebben wel even overwogen om een nieuw containerpark in te richten, maar dat blijkt financieel niet haalbaar. Het is budgettair zeker geen prioriteit voor het stadsbestuur om duizenden euro's in de aankoop van een nieuw terrein van enkele hectare te pompen", vult schepen van Milieu Nadia Staes (SP.A) aan.

Zij verwacht meer heil van acties om het bezoek aan het containerpark te verminderen. "Zo was de promotieactie waarbij we compostvaten aan de helft van de prijs aanboden een heel groot succes. Verder zullen we bekijken of we ook de aankoop van rolcontainers voor groenafval niet op de een of andere manier kunnen promoten en subsidiëren. Vandaag bestaat ook in Izegem de mogelijkheid om je groenafval apart te laten ophalen, maar de kostprijs schrikt nogal wat burgers af en het systeem is ook nog niet zo goed gekend. Vroeger plaatste de stedelijke groendienst her en der eigen containers waarvan ook burgers soms gebruik maakten. Maar daar hebben we van afgezien. Er werd te veel misbruik van gemaakt, want we vonden ook een pak zwerfvuil tussen het groenafval."

(Martin Tytgat)