Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privť: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Oppositie stelt zich vragen bij de totale kostprijs van het project

De Weekbode

7 november 2008

De gemeenteraad van maandag jongstleden had niet veel om het lijf en werd op een drafje afgewerkt.

Wat de stad Izegem van plan is rond De Leest, zaal ISO en de sportvelden werd al uitgebreid besproken op de commissie voor Openbare Werken en Mobiliteit.

Het stadsbestuur keurde de aanbesteding van infrastructuurwerken voor de herinrichting van het Vrijetijdspark Zuid goed. Dat houdt ondermeer de omgevingswerken van De Leest in. De totale werken worden geraamd op 1,6 miljoen euro, in een eerste fase wordt 750.000 euro uitgetrokken.

Kurt Himpe (N-VA) reageerde: "Het is positief dat de plannen voorgelegd werden aan de diverse adviesraden en bepaalde suggesties daaruit werden ook weerhouden."

Hij stelde echter ook dat de N-VA bezorgd is over de kostprijs van het totale project. "De kostprijs voor het optrekken van het gebouw steeg doordat er ingrepen nodig waren voor de stabiliteit en ook de bodemverontreiniging zorgde voor een meerkost. Nu blijkt dat de slechte ondergrond ook financiŽle consequenties heeft voor de omgevingswerken."

"De N-VA is bezorgd, zeker als je weet dat elementaire zaken zoals een keuken en een lift niťt in De Leest zullen aanwezig zijn."

NoŽl Vansteeland (Open VLD) deelde de mening dat de kostprijs veel te hoog oploopt.

Schepen Van Walleghem repliceerde: "De negatieve zwanenzang van de N-VA is weer begonnen. Die parking zouden we sowieso moeten heraanleggen. We hebben er ook voor geopteerd geen lift aan te brengen, omdat daar slechts vier mensen zullen werken. Als een andersvalide persoon bij het personeel komt, dan kunnen we beneden een bureau voorzien." 

(Wouter Vander Stricht)