Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Onderzoek naar bouwfraude verhit de gemoederen

Het Laatste Nieuws

6 maart 2008

Het rommelt in de Izegemse politiek. De verhitte discussie die in de gemeenteraadszitting van maandag gevoerd werd over de vermeende bouwfraude, was de druppel die de emmer deed overlopen.

De naam van ex-schepen en huidig OCMW-voorzitter Thierry De Guffroy (CD&V) kwam onlangs ter sprake in een onderzoek dat de correctionele rechtbank van Kortrijk voerde naar bouwfraude. De Guffroy werd echter niets ten laste gelegd, maar tijdens de gemeenteraad van maandagavond vroeg Kurt Himpe (N-VA) toch om een deontologische commissie samen te roepen die de zaak moest uitspitten. De vraag was de aanleiding tot een heel heftige discussie, waarbij voorzitter Herman Jonckheere de zitting zelfs even schorste.

De hele vertoning is bij de meerderheid in het verkeerde keelgat geschoten. "Er hangt een kwalijke sfeer in de Izegemse politiek", zegt burgemeester Gerda Mylle (CD&V). "De manier waarop bepaalde partijen oppositie voeren, is niet mooi meer. Tijdens de raadszittingen lijkt het echt alsof Izegem een slechte stad is om in te wonen, maar gelukkig spreken de mensen in de straat daar anders over."

Loyauteit

Ook over gemeenteraadsvoorzitter Herman Jonckheere, die de jongste maanden erg prominent op de voorgrond treedt tijdens de gemeenteraadszittingen, zijn de meerderheidspartijen niet mals. "Hij heeft beslist CD&V te verlaten, en handelt nu vrij op alle terreinen", weet Gerda Mylle. "Wij vinden dat erg jammer, want we hadden toch enige loyauteit verwacht van hem. Allicht valt zijn manier van handelen toe te schrijven aan een frustratie door de verkiezingsuitslagen. Omdat hij geen mandaat in de wacht kon slepen, hebben wij dan de constructie van gemeenteraadsvoorzitter in het leven geroepen. Maar we kunnen blijkbaar niet rekenen op enige dankbaarheid", besluit Gerda Mylle bestemd.

Herman Jonckheere was gisteren voor het ter perse gaan niet meer bereikbaar voor commentaar.

(Piet Van Coillie)