Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

N-VA wil dat bieb ook op zaterdagnamiddag open is

De Weekbode

24 oktober 2008

Tijdens de zitting op 6 oktober 2008 herhaalde gemeenteraadslid Kurt Himpe de vraag van de N-VA om de stedelijke bibliotheek op zaterdagnamiddag open te houden. Aanleiding van de vraag was de wijziging van het dienstreglement van de stedelijke bibliotheek. Collega-raadslid Trui Tytgat klaagt ontoegankelijke toiletten aan.

"Het is een goede zaak dat de openingsuren van het schaduwarchief en van de spelotheek uitgebreid worden. Sinds het schaduwarchief in de bibliotheek raadpleegbaar is, wordt het intens gebruikt", stelde raadslid Himpe. "Onze fractie betreurde de beslissing om de bibliotheek te sluiten op zaterdagnamiddag. We hebben dit ook meermaals aangekaart tijdens de gemeenteraadszittingen in de vorige bestuursperiode. In de beleidsnota 2007-2012 staat: “Tenslotte moeten we de mogelijkheid onderzoeken om de bibliotheek opnieuw open te houden op zaterdagnamiddag met hulp en vrijwilligers en/of jobstudenten”. We zijn dan ook vragende partij om dit punt uit de beleidsnota om te zetten in daden", aldus gemeenteraadslid Himpe.

"Volgens ons moeten we de bibliotheek promoten als kenniscentrum bij uitstek. Voor studenten is de zaterdagnamiddag dan ook een uitgelezen ogenblik om gebruik te maken van de bibliotheek", besloot Kurt Himpe.

Ontoegankelijk toilet

Tui Tytgat van N-VA klaagt dan weer de foute meting aan bij een aangepast toilet voor andersvaliden. "Het schepencollege wil op korte termijn tweedehandse geschakelde verplaatsbare sanitaire units aankopen", aldus Trui. "Momenteel worden twee units gehuurd voor SV Izegem en VK Kachtem, maar die kosten 1100 euro per maand. We staan dus achter dat initiatief, maar vragen om wel rekening te houden met de toegankelijkheid voor andersvaliden. De buitendeuren van de nieuwe kleedkamers op terrein 4 van KFC Izegem zijn te smal voor rolstoelgebruikers toe te laten, maar binnenin is er wel een volledig uitgerust en aangepast toilet. De deuren zijn voldoende breed, maar kunnen nauwelijks 90° geopend worden en daardoor is de doorgang te nauw". Het schepencollege stelde dat dit euvel onderzocht zou worden.