Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privť: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Nieuwe commissie

De Weekbode

9 mei 2008

De aanpassing van de deontologische code en twee amendementen van gemeenteraadsvoorzitter Herman Jonckheere lagen voor. Ook de samenstelling van die commissie. Vroeger was die samengesteld uit een vertegenwoordiger van elke fractie, nu werd die volgens de vertegenwoordiging in de gemeenteraad heringedeeld.

Bert Maertens (N-VA) begreep niet waarom er nu plots mensen uit de OCMW-raad in die commissie moesten/konden zetelen. Stefaan Sintobin (Vlaams Belang) : "Ik weiger mee te doen aan deze vaudeville. En ik begrijp ook niet dat de voorzitter moet beslissen over de ontvankelijkheid. Dan zal de meerderheid daar nooit ter discussie staan." NoŽl Vansteeland (Open VLD) vreesde dan weer voor de goede werking.

Herman Jonckeere vroeg uitstel en ook Geert Bourgeois kon hem daarin volgen omwille van de vragen die de voorzitter had gesteld aan het Agentschap van Binnenlandse Zaken en het antwoord dat nog niet wat binnenkomen. Burgemeester Gerda Mylle - die voorzitter zal zijn van die commissie - benadrukte dat het nog altijd de gemeenteraad was die de commissie kon samenroepen.

De deontolische commissie zal nu bestaan uit Kurt Grymonprez, Marc Vanlerberghe en Carine Duyck voor SP.A-Groen, Peter Defreyne, Joris Claeys en Gerda Mylle voor CD&V, Noel Vansteeland (Open VLD), Bert Maertens en Kurt Himpe (N-VA) en Stefaan Sintobin (Vlaams Belang).