Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Kruispunt Baronstraat-Haaipanderstraat wordt veiliger

Het Nieuwsblad 

5 juli 2008

De Baronstraat die dwars door Izegem loopt en Ingelmunster met Emelgem verbindt, heeft een kwalijke reputatie op het gebied van verkeersveiligheid. Een aantal zwarte kruispunten, waaronder die met de Haaipanderstraat, worden nu aangepakt.

Politiecommissaris Martin Courtens kondigt een aantal ingrijpende wijzigingen aan. "Er komt een parkeerverbod in de Haaipanderstraat ter hoogte van het kruispunt. Ook in de Baronstraat wordt het parkeren aan banden gelegd, zodat de zichtbaarheid verbetert. Nieuwe wegmarkeringen met specifieke aanduiding dat bestuurders een gevaarlijk kruispunt naderen, komen er ook", aldus de commissaris, die meteen ook meegaf dat er vanaf 1september elke morgen een politieagent zal postvatten op het kruispunt. Er volgt ook een studie naar het zwaar vervoer.

Het was N-VA-raadslid Kurt Himpe die de onveiligheid in de Baronstraat aankaartte tijdens de commissie Openbare Werken. "Er gebeurden in het verleden al heel wat ongevallen. Nu er ook nog eens verkavelingen bijkomen in de omgeving, zal het verkeer fel toenemen. Dringende maatregelen zijn van levensnoodzakelijk belang", zegt Himpe.

(Marc Debruyne)