Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Izegemnaar vrijgesproken voor verbouwplan zonder architect

Het Laatste Nieuws

20 maart 2008

De Kortrijkse strafrechter sprak Izegemnaar Andy V. (35) vrij voor het uitvoeren van een verbouwing zonder bijstand van een architect. De man was ingegaan op het aanbod van de voormalige schepen van ruimtelijke ordening Thierry De Guffroy om het verbouwplan door de technisch tekenaar van de stad te laten maken en was zich van geen kwaad bewust. "Hij mocht ervan uitgaan dat alles in orde was. Hem treft geen schuld", oordeelde de rechter.

Andy V. kocht een huisje in de Molenhoekstraat in Izegem en wilde dat verbouwen. Hij maakte zelf een schets van hoe hij het eindresultaat zag en trok daarmee naar het stadhuis. Daar kreeg hij de verzekering dat een verbouwing toegelaten was maar dat de schets niet kon dienen voor de bouwaanvraag. De Izegemnaar kreeg het aanbod om een plan te laten maken door de technisch tekenaar van de stad en ging daarop in. Hoewel er bij de opmaak van de plannen geen architect aan te pas kwam, kreeg Andy V. toch probleemloos een bouwvergunning.

De zaak kwam aan het licht toen het parket na een anonieme brief een onderzoek startte. In de brief werden Thierry De Guffroy en stedenbouwkundig ambtenaar Carlos Lapeirre beschuldigd van grootschalige fraude bij de toekenning van bouwvergunningen. Het gerechtelijk onderzoek leverde niets op. Er kwam wel aan het licht dat er met de regelmaat van de klok op vraag van de schepen plannen werden opgemaakt voor verbouwlustige Izegemnaars. Dit gebruik als service voor de inwoners deed de voorbije weken heel wat (politiek) stof opwaaien. Kurt Himpe (N-VA) vroeg een deontologische commissie samen te roepen en Thierry De Guffroy diende klacht in tegen de anonieme briefschrijver. Met de vrijspraak van Andy V. loopt de hele zaak strafrechtelijk op een sisser uit. Noch de burgemeester noch de schepen noch Andy V. kan iets aangewreven worden.

(Lieven Samyn)