Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Gouverneur verwerpt klachten tegen stadsbestuur

Het Nieuwsblad 

28 juni 2008

De gouverneur van West-Vlaanderen verwerpt de klachten van N-VA en van gemeenteraadsvoorzitter Herman Jonckheere tegen het Izegemse stadsbestuur. Zij klaagden de beknotting van de rechten van de gemeenteraadsleden aan.

In april kwam politiek Izegem in woelwater terecht, toen de meerderheid van CD&V en SP.A-Groen! gemeenteraadsvoorzitter Herman Jonckheere het voorzitterschap van de stedelijke adviescommissies ontnam.Het eigengereide optreden van Jonckheere, die het duidelijk niet zo nauw nam met de partijdoctrine van CD&V, vormde al langer een doorn in het oog van de meerderheid. Burgemeester Gerda Mylle (CD&V) nam hem een gebrek aan communicatie kwalijk en dat hij "te pas en te onpas de commissies samenriep en daardoor de stad op kosten joeg".

"Wij kunnen niet blijven samenwerken met iemand die voortdurend bananenschillen voor onze voeten gooit", heette het.

Jonckheere, die op de steun van de oppositie kon blijven rekenen, had het over een persoonlijke afrekening en diende een klacht in bij gouverneur Paul Breyne. Ook N-VA deed dat, omdat het stadsbestuur het Bureau van de Gemeenteraad afschafte. N-VA-raadslid Kurt Himpe sprak van een machtsgreep van het schepencollege en zag de fundamentele rechten van de gemeenteraadsleden beknot. Bij wijze van protest kleefden de N-VA'ers op de gemeenteraad van 7april klevers op hun mond. Maar beide klachten werden nu door de West-Vlaamse gouverneur verworpen. Hij besluit dat geen enkel van de aangehaalde bezwaren aanleiding geeft om op te treden tegen het stadsbestuur van Izegem.

(Martin Tytgat)