Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

De Lijn ontkent daling aantal voorverkooppunten

Het Nieuwsblad / Het Volk

3 april 2008

Al een tweetal jaar werkt vervoersmaatschappij De Lijn met voorverkooppunten, waar de reizigers vooraf een ticket kunnen aanschaffen. Dat heeft voordelen voor de reiziger, bijvoorbeeld de prijs. Die kan tot 20 procent lager zijn dan op de bus zelf.

 Maar het aantal verkooppunten is te laag, vindt raadslid Kurt Himpe (N-VA). "De geografische verspreiding is daardoor verre van ideaal. In Emelgem was er al langer geen meer en dat is nu ook het geval in Kachtem." Dat De Lijn drastisch de knip zet op het aantal voorverkooppunten, vindt Himpe geen goed teken. "Nu zijn er nog vijf in Izegem en eentje op de Bosmolens. De dienstverlening van de maatschappij in Izegem en de deelgemeenten mag dus echt wel verbeteren."

Dirk Schockaert, verantwoordelijke van De Lijn in West-Vlaanderen nuanceert: "De onrust is totaal overbodig. We hanteren namelijk een systeem dat alle voorverkooppunten op de website worden vermeld. Als die bewuste winkels enkele maanden niets meer hebben afgenomen van onze lijnkaarten worden ze ook niet langer vermeld op de site. Dat gebeurt om eventuele kandidaat-kopers niet naar een winkel te sturen waar ze geen kaarten meer hebben. Van het moment dat ze opnieuw een bestelling doen, worden ze onmiddellijk opnieuw op de website geplaatst. Het is dus een momentopname die op elk ogenblik kan veranderen. Meer is er niet aan de hand."

(Marc Debruyne)