Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Afrit E403 krijgt geen verkeerslichten

Het Nieuwsblad / Het Volk

15 januari 2008

Er komen geen voorlopige verkeerslichten aan de op- en afritten van de E403 ter hoogte van de weg langs het kanaal Roeselare-Leie in Izegem. Dat antwoordde Vlaams minister Hilde Crevits (CD&V) op een parlementaire vraag van Jan Loones (N-VA). 

N-VA-gemeenteraadslid Kurt Himpe klaagt al lang over de onveilige situatie aan het af- en oprittencomplex van de E403 aan de kanaalweg tussen Roeselare en Izegem. "Vooral tijdens de spitsuren ontstaan er lange files en gevaarlijke toestanden om de kanaalweg op te rijden", vindt Himpe, die daarom voorstelde om het kruispunt voorlopig met verkeerslichten uit te rusten. Maar Vlaams minister Crevits ziet dat niet zitten en wil wachten met de installatie van verkeerslichten tot na de realisatie van het nieuwe bedrijventerrein in Roeselare door de West-Vlaamse Intercommunale. 

Himpe betreurt de beslissing van de minister, waardoor het nog een hele tijd kan duren voor er een einde komt aan de verkeersonveilige situatie aan de op- en afritten van de autoweg E403.

(Martin Tytgat)