Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privť: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Venijn zit in de staart van gemeenteraad met weinig hoogtepunten

De Weekbode

16 juni 2006

Het venijn zat in de staart bij de jongste gemeenteraad. De bijgevoegde punten en het vragenkwartiertje leverden meer stof tot discussie dan de rest van de gemeenteraad.

Bart Rommel (N-VA) pleitte in zijn bijgevoegd punt voor het automatiseren van de Izegemse bibliotheek voor het opvolgen van het uitleenverkeer en om de mogelijkheid te bieden om via het internet te reserveren. Via het Fenix-project zou de bieb aan geld moeten geraken. Schepen Gerda Mylle vond dat dit punt eerst binnen de bieb zelf moest behandeld worden en dat zij ook achter dit standpunt staat. Piet Seynaeve en Geert Bourgeois sprongen hun partijgenoot bij en uiteindelijk ontaardde dit in een kakafonie. Het punt werd overigens niet goedgekeurd.

Er komen zeker camera's

Het tweede bijgevoegde punt was er eentje van Christophe Spriet die zich afvroeg hoe het nu stond et de invoering van de camerabewaking, een voorstel van de VLD destijds en de commissie ad hoc die daarvoor werd opgericht. Burgemeester Verledens meldde nu dat er wellicht camera's komen, maar dat de plaats daarvan beter niet wereldkundig wordt gemaakt. Toch vernamen we dat er zeker in de Wolvenstraat, aan het station en op het pleintje aan de bieb camera's zouden komen. Maar dat het van de politie afhangt wanneer die er komen

Scoutslokaal en Vijverhof

In het vragenkwartiertje vroeg Kurt Himpe om een betere communicatie vanwege het stadsbestuur bij wegenwerken. De Reperstraat in Emelgem werd opengebroken en de inwoners werden daarvan niet op de hoogte gebracht. "Een plaatselijke handelaar moest met lede ogen aanzien hoe de straat twee weken open lag en dat de klanten zijn zaak niet konden bereiken," argumenteerde Himpe. Datzelfde raadslid vroeg ook om de zone 30 - borden, die op overschot zijn nu straks de Tinnenpotschool gaat sluiten, te verplaatsen naar de plaatsen waar er nog te kort zijn. Schepen Herman Jonckheere antwoordde dat dit sowieso ging gebeuren.

Ook over de nieuwe lokalen van de scouts werd een vraag gesteld en daaruit bleek dat na de examens het stadsbestuur, de bouwpromotor en de scoutsleiding rond tafel zouden gaan zitten om de plannen te bespreken. "Maar de scouts zullen het mooiste lokaal van alle jeugdbewegingen krijgen," klonk het bij het schepencollege.

NoŽl Vansteeland wilde dan weer weten hoe het stond met de vochtproblemen in het Vijverhof. Uit het antwoord bleek dat om te weten wie verantwoordelijk is, meer dan 100 mensen betrokken zijn en dat de precieze verantwoordelijkheid van aannemers en onderaannemers nog bepaald moet worden.

Gesloten zitting

In de gesloten zitting stond de aanstelling van een tijdelijk adjunct-directeur op het menu. Adjunct-directeur Thomas Heus is nu bevorderd tot directeur ad interim en moest vervangen worden. Ria Vandenbroucke wordt de nieuwe adjunct-directeur. Aan het begin van de gemeenteraad was nog wat te doen geweest rond de juiste profilering en benaming van de functies.

(Wouter Vander Stricht)