Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Stad zoekt redders

De Weekbode

7 juli 2006

De stad Izegem zoekt redders en zwemleraars, bleek tijdens de gemeenteraad. Het openingsweekend van het openluchtzwembad was overigens geslaagd, wist schepen Frank Duhamel te vertellen. De eerste vier dagen alleen al kwamen 10.000 mensen een duikje nemen in het vernieuwde bad.

De Izegemse gemeenteraad begon met een (nieuwe) discussie rond de benoeming van een directeur en onderdirecteur in de Stedelijke Leergangen. In opvolging van Hendrik Willaert wordt Thomas Heus de nieuwe directeur, Ria Vandenbroucke neemt diens plaats in als onderdirecteur. De discussie ging vooral over de manier waarop na hun tijdelijke benoeming de definitieve kandidaat zal aangeduid worden. VLD en N-VA waren er het erover eens dat na het tijdelijke jaar, de functies voor iedereen moeten opengesteld worden. Dat was ook zo gezegd in de vorige gemeenteraad, maar blijkbaar niet zo genotuleerd. Gerda Mylle beloofde dat in orde te brengen.

Op het speelplein Klein Harelbeke zal het voortaan verboden zijn om te spelen van 22 uur 's avonds tot 8 uur 's morgens. Burgemeester Verledens: "De buren klagen erover dat jongeren er 's avonds laat met hun bromfietsen rondcrossen. Dat hoort niet in een woonwijk." Kurt Himpe wilde weten waarom de jeugdraad in deze materie niet geraadpleegd werd. "Met de vakantie in aantocht kunnen we die buurtbewoners toch geen twee maanden laten wachten," reageerde schepen van Jeugd Duhamel.

De afrekening van het dienstjaar 2005 van het Sportcentrum De Krekel werd goedgekeurd en al gauw verlegde het gesprek zich naar de opening van het nieuwe zwembad. Schepen Duhamel verklapte dat op zaterdag, zondag, maandag en dinsdag respectievelijk 2060, 2747, 2059 en 2015 zwemmers geteld werden. Dus een kleine 10000. Geert Leenknecht wilde wel weten waarom er niet meer zwemleraars werden aangeworven om de wachtlijsten voor de zwemlessen wat in te korten. "Wij vinden geen leraars LO die bereid zijn zwemlessen te geven. Ook het vinden van redders is een enorm moeilijke taak. Maar dat is ook in onze buurgemeenten zo. Dus we zoeken dringend redders die ook zwemles kunnen geven," aldus Frank Duhamel.

In een bijgevoegd punt wilde Bart Rommel wel eens weten hoe het zat met de aankoop van de cultuurcontainer, een voorstel dat hij gelanceerd had. Schepen Gerda Mylle had het idee voorgelegd in de Cultuurraad en daar opteerde men blijkbaar meer voor een "cultuurbus", omdat die makkelijker verplaatsbaar zou zijn. 

(Wouter Vander Stricht)