Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Stad protesteert bij De Post over nieuwe openingsuren kantoor Emelgem

Het Laatste Nieuws

31 augustus 2006

Het stadsbestuur heeft een protestbrief geschreven aan De Post, naar aanleiding van de nieuwe openingsuren van het postkantoor in Emelgem. Het aantal openingsuren is daar namelijk gezakt van 25 naar 16, en die zijn daarenboven nogal verwarrend.

Vroeger kon je elke voor- en namiddag in het kantoor terecht, sinds 6 juni is dat veranderd naar maandagnamiddag (16-19 uur), dinsdagvoormiddag (9-12.15 uur), en woensdag-, donderdag- en vrijdagnamiddag (13.45-17 uur). Het stadsbestuur vreest dat deze onregelmatige uren verwarrend zijn, vooral voor  bejaarden, dat er daardoor minder klanten zullen komen en dat het kantoor ten slotte om die reden op termijn zal gesloten worden. Omdat een aantal jaar geleden hetzelfde gebeurd is in Kachtem, besloot het stadsbestuur nu zijn  ontevredenheid officieel te melden aan De Post.

Voorlopig is het aantal klanten in het postkantoor van Emelgem nog niet dramatisch verminderd. "Omdat de uren compleet veranderd zijn, is vergelijken met vroeger nogal lastig", vertelt Franky Demaeght, agentschapshouder van het kantoor. "Maar ik heb toch niet gemerkt dat er veel vaste klanten weggevallen zijn. Je hoort wel dikwijls dat de mensen al aan een gesloten deur gestaan hebben, maar dat zal hopelijk wel beteren met de tijd."

Fred Lens, woordvoerder bij De Post, verzekert dat De Post er alles aan doet om de dienstverlening tegenover de klanten te optimaliseren. "Over de concrete situatie in Emelgem kan ik nu niet veel zeggen, omdat ik dat dossier natuurlijk niet uit het hoofd ken", reageert hij. "Maar wij proberen overal en in elke situatie de klant zoveel mogelijk comfort te bieden, en we passen het aanbod aan de behoefte aan."

Tijdens de gemeenteraadszitting van 4 juli bracht raadslid Kurt Himpe (N-VA) dit probleem overigens al eens ter sprake.

(Piet Van Coillie)