Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Piet Seynaeve burgemeester in afwacting van Geert Bourgeois

De Weekbode

23 juni 2006

De N-VA - lijst wordt gekenmerkt door sterke duo's voorin en achteraan op de lijst, en door de dames die in "clusters" op de lijst staan. Geen ritssysteem dus, maar in groepjes bij elkaar.

Mocht N-VA Izegem aan zet zijn na de verkiezingen van 8 oktober dan zal Piet Seynaeve burgemeester worden. In 2009 - wanneer het ministermandaat van Geert Bourgeois afloopt - zou de lijsttrekker dan de burgemeestersjerp omgorden. N-VA - voorzitter Peter Vermeulen: "We willen klare wijn schenken. Geert Bourgeois heeft tot 2009 nog een belangrijke taak als minister te vervullen. Om de andere partijen die ons van kiezersbedrog zouden verdenken het gras voor de voeten te maaien, zijn we nu al duidelijk: als wij de verkiezingen winnen dan wordt Piet Seynaeve waarnemend burgemeester tot 2009. Piet is een ervaren gemeenteraadslid die zich zeker goed van die taak zou kwijten."

Luc wijkt voor Evelyn, Jan voor Bert

Geert Bourgeois en Piet Seynaeve prijken dus vooraan op de lijst. De lijst wordt dan weer geduwd door OCMW-raadslid Jan Verbeke en gemeenteraadslid Kurt Himpe.

Niet alle huidige gemeente- en OCMW-raadsleden staan opnieuw op de lijst. OCMW-raadslid Luc Guillemin staat zijn plaats af aan zijn echtgenote Evelyn Plovie. Gemeenteraadslid Jan maertens staat dan weer zijn plaats af aan zoon Bert Maertens.

(Wouter Vander Stricht)