Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

N-VA wil minder belastingen

Het Nieuwsblad / Het Volk

20 december 2006

Belastingen die in jaren geen euro hebben opgebracht of die lokale ondernemers belemmeren om initiatieven te nemen, wil N-VA liever afgeschaft zien. Raadslid Kurt Himpe: "Belastingen die enkel maar dienen als stok achter de deur en waarop niet wordt gecontroleerd, hebben geen bestaansrecht. Ik kan er twee aanhalen die de laatste twee jaren niets opleverden: het parkeren van reclamevoertuigen en de belasting op het parkeren in de bebouwde kom voor vrachtwagens van meer dan 7,5 ton." Die laatste is achterhaald, want de politiewetgeving voorziet een regeling tegen deze inbreuk.

Ook de belasting op de economische entiteiten stuit op kritiek bij Himpe. "Bedrijven die investeren in parkeerplaatsen worden belast, hoewel dat een uitstekend middel is om de overlast in de omgeving te verminderen. Het is belastingstechnisch goedkoper om gras te zaaien op de niet-bebouwde bedrijfsgronden dan te investeren in noodzakelijke parkeergelegenheid", besluit het raadslid.

Schepen De Guffroy wijst er evenwel op dat de belasting op economische entiteiten toch al drie jaar achtereen met tien procent wordt verminderd.

(Marc Debruyne)