Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privť: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

N-VA vraagt meer middelen voor dienst 100

De Weekbode

6 januari 2006

Tijdens de bespreking van de begroting voor het dienstjaar 2006 vroeg gemeenteraadslid Himpe (N-VA) om bijkomende middelen voor de dienst 100 van de Izegemse brandweer. "Die zijn noodzakelijk om de centrumfunctie van Izegem te behouden", zei Kurt Himpe.

Door de hogere overheid wordt bepaald dat de dienst 100 een straftijd van drie minuten krijgt als er geen vaste standplaats is voor de ziekenwagen. "Daardoor komt de dienstverlening van Izegemse dienst 100 in de gemeenten Ingelmunster en Oostrozebeke in het gedrang", zegt Kurt Himpe. "Want als er geen vaste standplaats is, wordt de actieradius van de dienst 100 kleinere door de straftijd."

De N-VA vraagt daarom om een duidelijke keuze te maken: investeren in vrijwilligers die zorgen voor permanentie in de brandweerkazerne of opnieuw een conciŽrge aanstellen.

Gevolgen voor het ziekenhuis

Volgens raadslid Kurt Himpe heeft het ontbreken van een vaste standplaats ook rechtstreekse gevolgen voor het Izegemse ziekenhuis. "Zonder een grote actieradius van de ziekenwagen zal het aantal patiŽnten dalen en dit heeft gevolgen voor de werking en subsidiŽring van het ziekenhuis. Want als bijvoorbeeld in Oostrozebeke de dienst 100 van Tielt actief is, worden de patiŽnten naar Tielt gebracht en niet naar Izegem."

Kurt Himpe pleitte ook voor de aankoop van een tweede ziekenwagen. In de begroting is de aankoop van een ziekenwagen gepland, maar dit als vervanging van de huidige ziekenwagen. "Het aantal jaarlijkse interventies van de dienst 100 toont aan dat er nood is aan een bijkomende ziekenwagen."

(Ivan Balliu)