Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

N-VA pleit tevergeefs voor afschaffing enkele belastingen

Het Laatste Nieuws

9 december 2006

De stadsbegroting wordt pas behandeld tijdens de gemeenteraad van februari. Dat komt voornamelijk omdat de stadsontvanger met pensioen gaat. De belastingen werden dan ook vernieuwd voor een jaar en niet voor de volledige duur van de legislatuur. "Want we gaan alles tot in detail herbekijken met de nieuwe stadsontvanger", zegt schepen Frank Duhamel (SP.a).

Oppositiepartij N-VA pleitte er tevergeefs voor enkele belastingen af te schaffen. "Zoals die op het parkeren van reclamevoertuigen en het parkeren in de bebouwde kom van vrachtwagens boven de 7,5 ton", zegt raadslid Kurt Himpe.

"Dit en vorig jaar bracht die niks op. Er gebeuren overtredingen, maar er wordt niet opgetreden." N-VA wil ook de belasting op de verspreiding van reclamedrukwerk zien verdwijnen. "Jaarlijks zijn er hierover heel wat klachten, vooral omdat het controlesysteem niet waterdicht is", vervolgt Himpe.

Schepen Duhamel, die slecht weet heeft van enkele klachten, wees op de forse opbrengst. De belasting op de economische entiteiten wordt voor het derde jaar op rij verminderd met tien procent. Raadslid Christophe Spriet (VLD) pleitte tevergeefs om die belasting volledig af te schaffen.

(Erik De Block)