Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Kritiek op aanwerving ingenieur

Het Laatste Nieuws

31 januari 2006

De oppositie had zware kritiek op de aanwerving van een ingenieur door het stadsbestuur. Ze betreurden het ten zeerste dat de betrekking nooit opengesteld werd voor alle Izegemnaren en dat de aanwervingsvoorwaarden eigenlijk veel te nauw waren.

Het college van burgemeester en schepenen wierf op 20 september vorig jaar een industrieel ingenieur aan voor een halftijdse betrekking van een jaar. De ingenieur in kwestie is ondertussen al aan het werk sedert 15 november. Na een klacht van een vakbond werd de aanwervingsbeslissing geschorst door de gouverneur omdat ze niet voor de gemeenteraad gekomen was. Tijdens de gemeenteraad vroeg het schepencollege dan toch de goedkeuring van de raad. Dat liep echter niet van een leien dakje omdat de oppositie zware kritiek had. Zo vroeg Vlaams minister en gemeenteraadslid Geert Bourgeois (N-VA) waarom er geen oproep of examen voor deze functie georganiseerd was. Daarenboven vond hij de aanwervingsvoorwaarden, en dan vooral de vereiste 3 jaar ervaring in een lokaal bestuur, veel te nauw.

Schepen van Personeel Herman Jonckheere (CD&V) wees er op dat er wel degelijk een aantal grote werken gepland staan voor 2006, dat de aanwerving van de ingenieur noodzakelijk was en dat dit geen uitbreiding of wijziging van het personeelskader is, omdat het een tijdelijke functie is.

Maar de oppositie was nog niet tevreden met dit antwoord. Zo had Christophe Spriet (VLD) het bijvoorbeeld over een "oude politieke cultuur" en betreurde hij het eveneens dat de functie niet opengesteld was voor alle Izegemnaren. Groen! en N-VA stemden dan ook tegen en VLD onthield zich. Kurt Himpe van de N-VA diende namens zijn partij inmiddels zelfs een bezwaar in bij de gouverneur.

(Piet Van Coillie)