Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Het wordt spannend in Izegem

De Standaard

5 september 2006

Het mag dan al de thuisbasis zijn van N-VA - minister Geert Bourgeois, Izegem wordt al twaalf jaar door een coalitie van socialisten en christendemocraten bestuurd. En van een kartel met de N-VA willen die laatsten niet weten.

Vooral de oppositiestijl van de N-VA zint de CD&V niet. "Vrij crue en een beetje vitterig", vindt Gerda Mylle, eerste schepen en kandidaat-burgemeester. Onzin, reageert N-VA - raadslid Kurt Himpe. "We hebben gewoon bepaalde wantoestanden aand e kaak gesteld en daar houdt de meerderheid niet van."

Aan lijsttrekker Geert Bourgeois dus om die meerderheid te breken. Maar als hij het haalt, moet hij zijn sjerp meteen doorgeven, want tot 2009 blijft hij minister. Kiezersbedrog? "We hebben dat duidelijk gecommuniceerd", zegt Himpe. "In dat geval wordt Piet Seynaeve waarnemend burgemeester."

De meerderheid breken is ook de ambitie van de VLD, al was er de voorbije bestuursperiode vooral gerommel binnen de partij. De nummer twee op de lijst, Christophe Spriet, gaf er de brui aan en Filip Buyse stapte over naar Vlaams Belang. "Toch zien we voor onze partij een belangrijke rol weggelegd", stelt voorzitter Filip Viaene.

Voorlopig lijkt dat wishful thinking, want CD&V en SP.a, ditmaal met Groen!, willen maar al te graag samen door. Van een voorakkoord is officieel geen sprake, maar niemand in Izegem die dat nog gelooft.

Spannend wordt het vooral voor Didier Vandeputte, de lijsttrekker bij SP.a. Zijn partij had hem drie jaar geleden het burgemeesterschap beloofd, tot Willy Verledens er plots toch mee door wou gaan. Pech voor Vandeputte, maar op 8 oktober krijgt hij een herkansing.