Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privť: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Extra vangrails geplaatst op centrale brug

Het Laatste Nieuws

17 juni 2006

Op de centrale brug, die Emelgem verbindt met de Korenmarkt, zijn afgelopen donderdag 12 meter extra vangrails bijgeplaatst. Tot voor kort was er aan de kant van Emelgem enkel een afscherming gemonteerd over het kanaal. De zijkanten van de brug, die beplant zijn met struikgewas, waren nog open. Daar is nu dus verandering in gekomen.

Schepen van Openbare Werken Herman Jonckheere (CD&V) was gisteren zelf nog niet op de hoogte van de aanpassing. "Die brug is eigendom van het gewest en valt buiten de bevoegdheid van de stad Izegem", zegt hij. "Maar onder meer vanuit de Werkgroep Toegankelijkheid is er inderdaad al lang vraag naar extra vangrails op die plaats. Blinden en slechtzienden hebben er namelijk geen houvast en dat creŽert natuurlijk een onveiligheidsgevoel."

De wanden van de brug zijn traditioneel een zwarte plek voor zwerfvuil en hopelijk helpen de vangrails ook dat probleem oplossen. "Alle bruggen hebben met zwerfvuil te maken, onze centrale brug ook", zegt schepen Jonckheere. "En het struikgewas doet geen goed aan de situatie. De vangrails zullen misschien helpen. De ploeg van Netwerkt neemt de brugwanden trouwens geregeld onder handen."

Eerder dit jaar stelde gemeenteraadslid Kurt Himpe (N-VA) in verband met de vangrails nog een parlementaire vraag aan minister Kris Peeters.

(Piet Van Coillie)