Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Vlaamse regering geeft groen licht voor izegemse Kunstacademie

27 juni 2015

Op vrijdag 26 juni keurde de Vlaamse regering de Izegemse Kunstacademie goed. “We zijn zeer tevreden met de goedkeuring van de Kunstacademie”, stellen directeur Wim Belaen en schepen van Onderwijs Kurt Himpe.

“In de beleidsverklaring van de nieuwe coalitie werd aangekondigd dat er een Kunstacademie komt door de integratie van de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord en de Izegemse afdeling van de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten (SASK), waarbij we de klemtoon willen leggen op de modernisering van het aanbod en de publieke werking van de academie, waarbij samenwerking met andere Izegemse organisaties en activiteiten een belangrijke rol moet spelen”, aldus schepen Himpe.

“Carl Segaert, directeur van het SASK , Wim Belaen  en diensthoofd Cultuur en Vrije Tijd Nele Descheemaeker hebben heel wat voorbereidend werk gedaan voor die integratie en de concrete realisatie van de Kunstacademie, die start in september 2015.

“Het voorbije Mooss-project was al een prachtig voorbeeld van de nakende integratie.  Hierbij kwamen de leerkrachten en leerlingen woord en beeld van zowel de SAMW als het SASK met elkaar in contact en kwamen ze tot mooie en heel creatieve resultaten met hun leerlingen”, stelt Wim Belaen.

“Ook het personeel van het SASK dat tewerkgesteld is in het Izegemse filiaal wordt overgenomen, zowel het administratief als het administratief personeel. Met de betrokkenen is er al overleg geweest en er is grote bereidheid om in Izegem te blijven en deel uit te maken van de nieuwe Kunstacademie”, verduidelijkt Himpe.

Tijdens het schooljaar 2015-2016 zal het verdere voorbereidende werk gebeuren, zoals het ontwerpen van een nieuw logo en het zoeken naar een nieuwe naam voor de Kunstacademie”, zeggen directeur Belaen en schepen Himpe.

De inschrijvingen voor beeldende kunst in Izegem voor het schooljaar 2015-2016 lopen omwille van praktische redenen nog via het SASK in Roeselare.

Groots artistiek project op site Strobbe

“Tijdens het laatste weekend van februari 2016 organiseert de Kunstacademie een groots artistiek project op de site Strobbe”, aldus directeur Wim Belaen. “Met concerten, tentoonstellingen en voorstellingen zullen we de drie domeinen  woord, muziek en beeldende kunst het thema ‘kunst in het  interbellum’ in de kijker zetten met een terugblik naar het verleden, een kijk op het heden en  een vooruitblik naar de toekomst.”