Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Techniekacademie aan derde editie toe

6 oktober 2015

De Techniekacademie wordt ook in 2016 opnieuw in Izegem georganiseerd. “Na de twee succesvolle edities van de voorbije jaren zijn we tevreden dat we de kinderen uit het vijfde en zesde leerjaar weer de kans kunnen bieden om te proeven van wetenschap en techniek”, aldus schepen van Lokale economie en Onderwijs Kurt Himpe.

“Vanaf 13 januari 2016 gaan de twaalf sessies op woensdagnamiddag van start. De eerste zes sessies vinden plaats in de Middenschool Bellevue, daarna wordt de Techniekacademie georganiseerd in Prizma Campus Middenschool. Er is mogelijkheid om in te schrijven voor de sessie van 13u.30 of voor de sessie van 16u.00”, aldus de schepen. Naast de technieksessies is er ook een bedrijfsbezoek. In totaal kunnen 40 kinderen deelnemen. Kinderen uit de vijfde en zesde klas gaan aan de slag in een echt technologielabo. In een gezellige sfeer maken ze kennis met technieken en materialen en leren ze de basisbeginselen van onder meer hout, kunststof, elektriciteit, elektronica, chemie en programmeren.

De Techniekacademie in Izegem is in handen van Hogeschool VIVES en wordt ondersteund door de provincie West-Vlaanderen, de Vlaamse overheid, de stad Izegem, een reeks Izegemse bedrijven en de twee scholengroepen.

Geïnteresseerden kunnen zich nu al aanmelden en de inschrijvingen starten op 5 december via www.techniekacademie-izegem.be.