Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Stad Izegem wil vier dankkapelletjes nieuw leven geven

4 november 2015

In de gebouwen van de Kunstacademie werden vier blauwe kapelletjes gevonden en het Izegemse stadsbestuur wil ze een nieuw leven geven.

“Op het einde van de Tweede Wereldoorlog verschenen op tal van plaatsen in Izegem blauwe kapelletjes aan de gevels van gebouwen”, zegt schepen van Erfgoed Kurt Himpe. “Tijdens de oorlogsjaren werd gebeden tot de Heilige Maagd Maria om gespaard te blijven van schade en miserie. Als dank werden net na de oorlog overal blauwe kapelletjes in de stad opgehangen en die zijn er nog altijd. Ze worden trouwens ook nog altijd netjes onderhouden door een aantal vrijwilligers.”

“In de gebouwen van de Kunstacademie werden onlangs nog vier dergelijke kapelletjes gevonden. We moeten nog zorgen voor nieuwe Mariabeeldjes, maar de kapellen zelf zijn nog helemaal in orde. Die vier kapelletjes willen we nu ook opnieuw in het straatbeeld ophangen en dit erfgoed in de schijnwerpers zetten”, aldus schepen Himpe. “Daarom doen we een oproep naar Izegemnaars die interesse hebben om zo’n blauw Mariakapelletje op te hangen aan de gevel van hun woning. Geďnteresseerden kunnen tot eind december contact opnemen met museumconservator Hilde Colpaert.”

Contact: hilde.colpaert@izegem.be.