Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Originele affichecampagne om ondernemers aan te trekken

30 januari 2015

Het Izegemse stadsbestuur start met een originele affichecampagne in het dialect. “Bedoeling is om ondernemers warm te maken om een zaak in Izegem op te starten”, stelt schepen van Lokale economie Kurt Himpe.

“De affichecampagne kadert in het actieplan handelsversterkende maatregelen en kwam tot stand na het overleg met notarissen en vastgoedmakelaars. De affiches zullen verspreid worden in de stadsgebouwen, bij vastgoedmakelaars en interimkantoren. Ook handelaars die willen meewerken, kunnen een affiche krijgen”, aldus Himpe.

Met de affiche roept het stadsbestuur mensen die interesse hebben om een winkel op te starten of te vestigen op om dit in Izegem te doen. “We beperken ons niet tot niches, iedereen is welkom. En we zetten ook de troeven van onze stad in de kijker op de affiche, zoals de startersondersteuning, de wekelijkse zaterdagmarkt, de Izegemse dynamiek…”.

Databank beschikbare handelspanden

Intussen is de projectleider lokale economie ook volop bezig met het uitwerken van een databank van de beschikbare handelspanden in de stad. “Daardoor kunnen we potentiële starters en investeerders onmiddellijk een overzicht geven van mogelijke locaties. Hiervoor werken we nauw samen met de vastgoedmakelaars en notarissen die ons hun medewerking toezegden. De website van de stad Izegem zal ook aangepast worden zodat op het onderdeel lokale economie alle informatie voor handelaars en starters gebundeld wordt”, besluit economieschepen Himpe.