Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Oproep voor dankkapelletjes niet in dovemansoren

10 november 2015

Welgeteld één dag na de oproep van schepen van Erfgoed Kurt Himpe (N-VA) naar kandidaten om dankkapelletjes uit de Tweede Wereldoorlog op te hangen aan de gevel zijn er al zo veel gegadigden dat er een wachtlijst is.

In de gebouwen van de Kunstacademie werden vier blauwe Mariakapelletjes gevonden en de schepen wil die opnieuw een tweede leven geven. “De oproep is nog maar de deur uit en we hebben momenteel al zeven positieve reacties ontvangen”, stelt Kurt Himpe. “We zijn zeer aangenaam verrast over de bereidwilligheid en de interesse voor dit erfgoed. We hadden de deadline voor kandidaten op eind december gezet, maar we zullen nu alles in het werk stellen om de vier kapelletjes tegen het einde van dit jaar helemaal af te hebben en te kunnen ophangen aan de gevels van de vier kandidaten die zich eerst aangemeld hebben”.

De kapelletjes verschenen op het einde van de Tweede Wereldoorlog op tal van plaatsen in Izegem. Tijdens de oorlogsjaren werd gebeden tot de Heilige Maagd Maria om gespaard te blijven van schade en miserie.