Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Opfrissing Izegemse stationsbuurt in de steigers

30 juni 2015

Momenteel is de NMBS volop bezig met het opfrissen van de voetgangerstunnel aan het Izegemse station. “Een eerste fase, want stad Izegem heeft nog meer plannen”, zegt schepen van Lokale economie en Toerisme Kurt Himpe. “Er is maar één kans om een goede indruk te maken en die indruk moet goed zijn”.

De voetgangerstunnel is al een tijd een doorn in het oog en de tunnel kwam ook al een aantal keer ter sprake in de gemeenteraad. “Mensen die uit de trein stappen en naar het Izegemse stadscentrum komen via de tunnel, hebben niet direct een goede indruk”, beaamt Kurt Himpe. “En dit willen we veranderen, in samenwerking met de NMBS. Een goede zaak voor de lokale economie en voor het toerisme.”

“Enkele maanden geleden zaten we samen met de NMBS voor een overleg over de stationsbuurt en hebben we concrete afspraken gemaakt over de voetgangerstunnel. De trappen worden hersteld en alle metaalstructuren en balustrades krijgen een nieuwe verflaag. In een tweede fase komt er over de metalen platen van zowel de tunnel als de luifels van het stationsgebouw een trespabekleding in de typische blauwe NMBS-kleur. Daardoor zal alles er moderner en frisser uitzien. We kregen met het stadsbestuur inspraak in de kleurkeuze”, aldus Himpe. Er zijn intussen ook al bijkomende afvalbakken geplaatst aan de perrons.

De verlichting van de luifel aan het stationsgebouw en de afvoeren van de luifel aan de voetgangerstunnel tegen het stationsgebouw worden door de NMBS vervangen. “Ook de verlichting in de tunnel zelf zal aangepakt worden en dat gebeurt door de technische dienst van de stad.”

Nog meer plannen

Intussen staan er nog opfrissingsplannen op de agenda. “Voor bepaalde zaken zijn we nog aan het overleggen, zoals een verwijzing aan het station naar de nieuwe museumsite Eperon d’Or. Een ander idee wordt in de loop van de volgende weken uitgevoerd en zal zeker tot de verbeelding spreken”, meldt de schepen.