Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Nieuwe museumsite Eperon d'Or opent midden april 2016

10 september 2015

De nieuwe Izegemse museumsite opent de deuren voor het grote publiek tijdens het weekend van 16 april 2016. Dat maakten schepen van Patrimonium Caroline Maertens en schepen van Cultuur Kurt Himpe bekend.

“De werkzaamheden in de tweede fase van de museumsite zullen pas eind december afgerond kunnen worden door de huidige hoofdaannemer. Deze week ontvingen we de nieuwe realistische planning van de afwerking en een vroeger openingstijdstip is onhaalbaar”, aldus schepen Caroline Maertens. “We willen een kwalitatief hoogstaande museumsite hebben die helemaal af is bij een openingsweekend.”

“Na de afwerking van de achterbouw moet er ook voldoende tijd zijn voor de museale invulling. Daarvoor hebben we zeker drie maanden nodig en dan moeten we een periode inlassen om het museum te laten proefdraaien”, zegt schepen Kurt Himpe. “De museummedewerkers en de gidsen moeten ook de nodige tijd krijgen om het nieuwe museum te leren kennen voor de gidsbeurten.”

“Met de openingsdatum in april mikken we ook op twee grote evenementen. Die maand is er Erfgoeddag en daarna start de dertigste Davidsfonds Zomerzoektocht, de grootste zoektocht van Vlaanderen, waar de stad Izegem en de museumsite een belangrijke rol in zullen spelen”,  verduidelijkt Himpe. “De koppeling van de opening met deze evenementen is een grote troef voor het nieuwe museum.”

Intussen wordt volop gewerkt aan de voorbereiding van de openingsfestiviteiten.