Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Mobibus opnieuw in Izegem

21 april 2015

Van maandag 27 april tot donderdag 30 april komt de Mobibus opnieuw naar Izegem. Leerlingen van de tweede graad secundair onderwijs brengen dan een bezoek aan de omgebouwde touringcar met een interactieve doe-tentoonstelling over verkeersveiligheid en mobiliteit. Special effects, moderne snufjes, ludieke filmpjes en games doen de jongeren nadenken over thema’s als zichtbaarheid in het verkeer, veilig fietsen en de dodehoekproblematiek.

De Mobibus is een initiatief van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) met de steun van de Vlaamse overheid.

“Het Izegemse stadsbestuur neemt aan dit initiatief deel om actief in te zetten op verkeersveiligheid”, aldus schepen van Mobiliteit Kurt Himpe en mobiliteitsambtenaar Siska Vanhooren. “Op maandag 27 april staat de Mobibus op het terrein van Prizma Campus VTI, de andere dagen op de parking aan de brandweerkazerne.” 

Een lesgever van de VSV begeleidt de leerlingen tijdens de ontdekkingstocht in de Mobibus. Meer aandacht besteden aan verkeersveiligheid en mobiliteit is noodzakelijk. Statistieken tonen aan dat verkeersongevallen een belangrijke doodsoorzaak zijn in de leeftijdscategorie van 15 tot 19 jaar. Het is dan ook zeer belangrijk dat jongeren de nodige kennis, vaardigheden en vooral correcte attitudes verwerven om zich veilig in het verkeer te begeven.

Deelnemende scholen: Prizma Campus VTI, Prizma Campus IDP en Atheneum Bellevue.