Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Leerlingen werken creatief rond Izegems actieplan voor handelsversterking

8 januari 2015

De leerlingen van Prizma Campus College die betrokken zijn bij de minionderneming Cuerpo Sano gaan aan de slag, onder leiding van hun leerkracht Mirjam Van Neste, met het actieplan voor handelsversterking dat door het Izegemse stadsbestuur uitgewerkt werd.

“In het actieplan hadden we al gesteld dat we nauw willen samenwerken met de studentenbedrijven en miniondernemingen die in de Izegemse scholen actief zijn”, stelt schepen van Lokale economie en Onderwijs Kurt Himpe.

Op vrijdag 16 januari stellen schepen Himpe en projectleider lokale economie Alice Traen de SWOT-analyse uit het actieplan voor aan de leerlingen. “Daarna gaan de leerlingen in groepen aan de slag om zelf creatieve ideeën uit te werken die de Izegemse handel kunnen versterken. Op die manier hopen we bijkomende ideeën te krijgen van jongeren. De groepjes presenteren in maart dan hun voorstellen.”

“Voor de leerlingen is dit een unieke kans”, stelt directeur Ann Manhaeve van Prizma Campus College. “Via de minionderneming werken ze al zeer concreet en ze zullen ook tijdens een marktdag een standje uitbaten. Meedenken aan een concreet actieplan en zelf ideeën ontwikkelen is een originele aanvulling voor de laatstejaarsleerlingen.”

Ook de leerlingen uit het vijfde jaar zullen onder leiding van hun economieleerkracht Cindy Durnez dit actieplan van het Izegemse stadsbestuur creatief bekijken en voorstellen doen.