Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Izegem stelt acht nieuwe stadswandelingen voor

19 mei 2015

Op dinsdag 19 mei werden de acht nieuwe en vernieuwde stadswandelingen aan het grote publiek voorgesteld. Een intense samenwerking van stadsdiensten en verenigingen resulteerde in een mooi concept.

“De bestaande wandelingen waren verouderd, op veel plaatsen ontbraken de wegwijzers en waren er hindernissen opgedoken”, stelt schepen van Toegankelijkheid Caroline Maertens. “Op initiatief van de Werkgroep Toegankelijkheid kregen de wandelingen een grondige facelift. Een projectgroep van stadsmedewerkers en een aantal wandelclubs evalueerde de bestaande wandelingen en een reeks wandelingen werd grondig gewijzigd. De wandelingen zijn een realisatie van de Izegemse Wandelclubs, de stadsgidsen en ook de heemkundige kring Ten Mandere werkte mee.”

Het nieuwe aanbod bestaat uit acht wandelingen. De Sint-Janswandeling, de Kastelenwandeling, de 10.000 stappen-wandeling, het Kotjesmolenpad, Tussen Mandel en Oosthoek, de Pekkerswandeling, de (her)ken Izegem-wandeling en het Kerelspad. Zes van deze wandelingen zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers. De Hoevenpadwandeling en het Paterspad zitten als twee bijkomende wandelroutes in de pijplijn. “Per wandeling is er een peter of een meter aangesteld”, aldus schepen Maertens. “Zij zullen regelmatig de wandelroutes controleren”.

Toeristische troef

“De verschillende routekaarten kregen een frisse lay-out en bevatten naast duidelijke kaarten ook uitleg over bezienswaardigheden en weetjes. De kaartjes zijn duurzaam. De nieuwe wandelingen zijn daardoor ook een toeristische troef voor de stad”, aldus schepen van Toerisme Kurt Himpe. “De doosjes met de stadswandelingen zullen te koop aangeboden worden in het stadhuis, in de bibliotheek en in het museum. Als de nieuwe museumsite Eperon d’Or in januari opent, gaat ook het streekbezoekerscentrum van start en dat wordt een knooppunt voor regionale fietsroutes. Daarom wordt er binnenkort ook gewerkt aan fiets- en mountainbikeroutes. Het nieuwe concept van de stadswandelingen kadert ook in het trage wegenactieplan van de stad.”

Praktisch:

  • Eén wandelkaart kost 1 euro, het complete pakket in een handig doosje kost 5 euro.

  • De routes kunnen ook gratis gedownload worden voor de gps via de website www.izegem.be.