Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Izegem start met parkeerroutesysteem

11 mei 2015

Om de autobestuurders beter wegwijs te maken naar de verschillende parkeerterreinen wordt in het centrum van Izegem een parkeerroutesysteem ingevoerd. “Meer dan nodig, want voor niet-Izegemnaars is het niet altijd even duidelijk waar de parkeerterreinen zich bevinden”, aldus schepen van Mobiliteit Kurt Himpe.

“De parkeerroute loopt langs de kleine ring in het stadscentrum”, stelt Himpe. “Via de verschillende invalswegen komen de autobestuurders aan de vijf gratis parkeerterreinen in de Dirk Martenslaan, de Prins Albertlaan, de Kruisstraat en aan de Sint-Tillokerk. We gebruiken ook geen specifieke namen meer voor de gratis parkings, maar ze krijgen allemaal een cijfer. Het parkeerterrein achter de brandweerkazerne wordt parking 1, de parking op de oude goederenkoer krijgt het cijfer 2. Wie langs de Prins Albertlaan parkeert, komt op parking 3. Het gratis parkeerterrein aan de Muziekacademie is parking 4 en de gratis parkeergelegenheid aan de Sint-Tillokerk is parking 5.”

“Wie op de kleine ring van Izegem rijdt, komt zo langs alle gratis parkeerterreinen in het centrum van de stad. Maar ook de betalende parkeerterreinen op de Grote Markt, de Korenmarkt en de Wijngaard zullen beter aangeduid worden. Daarvan behouden we wel de specifieke naam.”

Handig voor handelaars

“Dit parkeerroutesysteem is niet alleen goed voor de mobiliteit, maar biedt ook mogelijkheden voor de handelaars”, verduidelijkt Himpe, die ook schepen is voor Lokale Economie. “Een handelaar kan op zijn website informatie plaatsen welk parkeerterrein het dichtst bij de handelszaak is. Ook naar aanleiding van een koopjesdag of een opendeurdag kan in mailings of folders deze nummering duidelijk gecommuniceerd worden.”

Infozuilen

“De invoering van het parkeerroutesysteem is een onderdeel van het actieplan voor de handelsversterking”, aldus Kurt Himpe. “In een tweede fase komen er dan later op elk gratis parkeerterrein infozuilen. Als autobestuurders uit de wagen stappen, dan zullen ze een infozuil zien waarop een detailplan van het stadscentrum staat, het aantal meters wandelen en het aantal stappen. Zo willen we de mensen beter leiden naar het centrum van de stad, want ook dat is momenteel een probleem. Een niet-Izegemnaar die in de Dirk Martenslaan de wagen parkeert, weet niet waar hij moet wandelen om in het centrum te komen”, besluit Himpe.

Het stadsbestuur wil het parkeerroutesysteem tegen de zomervakantie in werking laten gaan.