Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Izegem sleept drie Retail Awards in de wacht

1 december 2015

Op maandag 30 november werden in Schelle de Retail Awards 2015 uitgereikt. Drie Awards kwamen in Izegemse handen terecht.

Een jury gaf 344 Vlaamse handelszaken een positief waarderingscijfer en op basis daarvan werden 106 handelszaken en handelscentra genomineerd die in aanmerking kwamen voor een Retail Award.

Schepen van Lokale economie Kurt Himpe nam in Schelle de oorkonde voor het Izegemse handelscentrum in ontvangst. Het Izegemse handelscentrum behaalde een derde plaats in de categorie ‘All-over Award klantvriendelijkste winkelcentrum van Vlaanderen’. In deze categorie waren niet minder dan zeventien handelscentra of winkelstraten ingeschreven en maar acht werden genomineerd.

“Award is opsteker voor handelscentrum”

“Het handelscentrum met de Roeselaarsestraat, de Gentsestraat en de Grote Markt behaalde een totaalscore van 8,94 op 10 via mysterieshoppers en –callers, waarbij ook bedrijfswebsites beoordeeld werden. Een resultaat waar de handelaars en de stad Izegem best trots op mogen zijn”, aldus schepen Himpe. “Deze Award zet de handel in Izegem echt op de regionale economische kaart. Het is een bewijs dat de handelaars in Izegem  vakkundig en klantvriendelijk zijn. Ook het familiale karakter van vele handelszaken is een troef. Deze Award is een opsteker voor het handelscentrum en is een aanmoediging voor de handelaars om de ingeslagen weg verder te zetten”, zegt een trotse schepen.

Spar Emelgem behaalt eerste prijs

Pas in juni van dit jaar geopend en de Emelgemse Spar sleepte tijdens de uitreiking onmiddellijk twee Awards in de wacht. De supermarkt behaalde een derde plaats in de categorie ‘Klantvriendelijkste buurtwinkel – food’. Maar Peter Taillieu en Kevin Eggermont van de Emelgemse Spar mochten ook een eerste prijs in ontvangst nemen. Die kregen ze voor ‘de beste inzet en initiatief’. Na dertien jaar is er opnieuw een supermarkt in de deelgemeente Emelgem die in het opstartjaar al in de prijzen valt.

Ook frituurzaak ‘De 5-wege’ uit Emelgem werd trouwens voor de Retail Awards 2015 genomineerd.

http://www.thegreenspot.be/uploads/3/1/4/0/3140106/1074988.jpg?179