Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Izegemse bibliotheek start met grote promotiecampagne

31 maart 2015

De Izegemse bibliotheek werd de voorbije twee jaar met ondersteuning van de provincie West-Vlaanderen omgevormd tot een vraaggerichte bibliotheek. Om deze nieuwe aanpak in de kijker te zetten wordt een grote promotiecampagne opgestart.

“De bibliotheek wordt dé plaats bij uitstek waar iedereen met vragen terecht kan”, stelt bibliothecaris Nicolas Cappelle. “De medewerkers staan ter beschikking om te luisteren en om samen met de bibliotheekbezoeker op zoek te gaan waar een antwoord op de vraag te vinden is. Dat kan een boek zijn, een website, maar ook een stedelijke dienst, een organisatie of een plaatselijke vereniging.”

“Nieuw is dat vanaf nu de vragen ook online kunnen worden gesteld. Hiervoor kan het publiek naar ons catalogusportaal surfen izegem.bibliotheek.be/iz of naar de specifieke website www.steljevraagaandebib.be. Daar vindt men naast inspiratie en interessante websites over lezen, film, muziek en kinderen ook de ‘steljevraagaandebib’-knop. Zo wordt elke vraag automatisch geregistreerd en opgevolgd.” 

Promotiecampagne

“We zetten hiervoor de grote middelen in”, aldus schepen van Bibliotheek Kurt Himpe. “Op een zestal plaatsen zijn er banners van zes vierkante meter opgehangen. Van 1 april tot 4 april krijgt elke bezoeker van de bibliotheek een mooie draagtas en op zaterdag 4 april worden de draagtassen ook verdeeld aan bezoekers van de zaterdagmarkt.” Jeugdbewegingen kunnen in de bibliotheek placemats ophalen om te gebruiken tijdens een activiteit. Jarige bezoekers van de bibliotheek ontvangen een verjaardagskalender. “Er wordt ook een affichecampagne gelanceerd via de stedelijke diensten, de Izegemse scholen en CLB’s en ook via de Izegemse huisartsen en apothekers.”

Een wedstrijd in april, mei en juni

“In het kader van het project vraaggerichte werking worden in de maanden april, mei en juni kaarten verloot voor “uitgelezen” voorstellingen in De Leest. In april zijn kaarten voor de optredens van Bart Peeters en of Yevgueni (oktober) te winnen. In mei kunnen winnaars kiezen tussen Een oscar voor Emily ( voorstelling  door Leah Thijs en Jo Demeyere) en een optreden van Henk Ryckaert (november). In juni tenslotte zijn er kaarten van Guga Baul en of Flip Kowlier (december). Uiteraard moet men lid zijn van de stadsbibliotheek. Het reglement is beschikbaar aan de infobalie”, besluiten bibliothecaris Cappelle en schepen Himpe.