Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Invoering parkeerroutesysteem

14 september 2015

Vanaf donderdag 17 september starten de stadsdiensten met het plaatsen van de borden voor het Izegemse parkeerroutesysteem. “Het systeem wordt ingevoerd om de autobestuurders beter wegwijs te maken naar de verschillende gratis en betalende parkeerterreinen in het centrum van de stad”, aldus schepen van Mobiliteit Kurt Himpe.

“De parkeerroute loopt langs de kleine ring in het stadscentrum”, stelt Himpe. “Via de verschillende invalswegen komen de autobestuurders aan de vijf gratis parkeerterreinen in de Dirk Martenslaan, de Prins Albertlaan, de Kruisstraat en aan de Sint-Tillokerk. We gebruiken ook geen specifieke namen meer voor de gratis parkings, maar ze krijgen allemaal een cijfer. Het parkeerterrein achter de brandweerkazerne wordt parking 1, de parking op de oude goederenkoer krijgt het cijfer 2. Wie langs de Prins Albertlaan parkeert, komt op parking 3. Het gratis parkeerterrein aan de Muziekacademie is parking 4 en de gratis parkeergelegenheid aan de Sint-Tillokerk is parking 5.”

“Wie op de kleine ring van Izegem rijdt, komt zo langs alle gratis parkeerterreinen in het centrum van de stad. Maar ook de betalende parkeerterreinen op de Grote Markt, de Korenmarkt en de Wijngaard zullen beter aangeduid worden. Daarvan behouden we wel de specifieke naam.”

Hulpmiddel voor handelaars

 “Dit parkeerroutesysteem is niet alleen goed voor de mobiliteit, maar is ook een handig hulpmiddel voor de handelaars”, verduidelijkt Himpe, die ook schepen is voor Lokale Economie. “Een handelaar kan op zijn website informatie plaatsen welk parkeerterrein het dichtst bij de handelszaak is. Ook naar aanleiding van een koopjesdag of een opendeurdag kan in mailings of folders deze nummering duidelijk gecommuniceerd worden. We zullen de handelaars via verschillende kanalen oproepen om er gebruik van te maken.”

De stadsdiensten zullen een aantal dagen werk hebben om alle borden te plaatsen. “Daarom zullen de geplaatste borden eerst volledig afgedekt worden tot alle borden geplaatst zijn en het volledige circuit van het parkeerroutesysteem klaar is. Anders zouden autobestuurders op een dwaalspoor gezet worden”, besluit de schepen.