Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Hotton en Izegem vieren 15 jaar partnerschap

31 oktober 2015

Op zaterdag 31 oktober werd tijdens een officiële plechtigheid in het stadhuis 15 jaar partnerschap tussen Izegem en Hotton gevierd.

“Hoewel dit partnerschap de meest recente is, is de aanleiding van de verbroedering wel het oudst”, stelt schepen van Externe Relaties Kurt Himpe. “Hotton werd in de Tweede Wereldoorlog zwaar getroffen tijdens het Ardennenoffensief. Vanaf 1946 werd de gemeente heropgebouwd, ook met financiële en materiële steun van Izegem. Hoewel de oudstrijdersverenigingen uit Hotton en Izegem elkaar niet uit het oog verloren, kwamen er pas rond de eeuwwisseling signalen voor een officiële verbroedering. In 2000 vond de officiële ondertekening van het partnerschap plaats.”

“Sindsdien staat de Tweede Wereldoorlog centraal in de verbroedering en wordt de herdenking van het einde van de oorlog in Hotton telkens door een delegatie van het Izegemse comité voor externe relaties bijgewoond”, aldus comitévoorzitter An Derluyn.

De delegatie uit Hotton bracht een bezoek aan de topturnhal en de museumsite Eperon d’Or en ging ook langs bij KFC Izegem, want er worden plannen gesmeed voor sportieve contacten tussen Hotton en Izegem.