Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Graffiti-kunstwerk op brugpijler fleurt stationsomgeving op

6 juli 2015

Om de stationsomgeving op te fleuren zet het Izegemse stadsbestuur een graffiti-kunstenaar aan het werk. De brugpijler aan het station wordt vanaf vrijdag een modern kunstwerk.

“Terwijl de NMBS aan het werk is om vooral de voetgangerstunnel op te frissen, zetten wij een tandje bij om de stationsomgeving aangenamer te maken”, meldt schepen van Lokale Economie en Toerisme Kurt Himpe. “Kunstenaar David Deduytschaver uit Kuurne brengt op de beide kanten van de brugpijler een graffiti-kunstwerk aan. Wie uit de voetgangerstunnel komt, zal een zicht hebben op de Grote Markt. Wie op de fietsenstalling onder de centrumbrug komt, krijgt een beeld van Wandel op de Mandel te zien.”

“Bedoeling is dat mensen die uit het station komen geleid worden naar de handelskern met winkels en horeca, belangrijk voor de lokale economie en het toerisme. Maar we willen ook de groene elementen van de stad in de kijker zetten”, aldus Himpe. “De kunstenaar zal ongeveer vier dagen werk hebben om het kunstwerk uit te voeren en start vrijdag met het aanbrengen van de grondlaag.”

Voor de uitvoering van dit kunstwerk kreeg de stad de toelating van Waterwegen en Zeekanaal NV (W&Z) die eigenaar is van de centrumbrug.