Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Gemeenschapscentrum De Leest krijgt 33.615 euro subsidies voor kansengroepenaanbod

2 maart 2015

Het Izegemse gemeenschapscentrum krijgt van de Vlaamse overheid 33.615 euro subsidies voor het kansengroepenaanbod. Daarmee sleept De Leest zo goed als de meeste subsidies binnen van alle Vlaamse gemeenschapscentra.

“Voor 2015 komt het op een bedrag van 17.040 euro en voor 2016 krijgen we 16.575 euro van de Vlaamse overheid”, stelt schepen van Cultuur Kurt Himpe. “Er werd een subsidiedossier ingediend met 24 initiatieven. Zeer belangrijk was dat De Leest niet alleen initiatieven uitwerkt, maar dat dit ook gebeurt in samenwerking met partners en met de kansengroepen zelf.”

“Straffe Madammen” op internationale vrouwendag

“Het initiatief Straffe Madammen krijgt een bijzondere waardering”, aldus verantwoordelijke Geerwin Vandekerckhove. “In samenwerking met verscheidene Izegemse sociaal-culturele verenigingen wordt een activiteit georganiseerd op en rond de internationale vrouwendag.” Ook de samenwerking met het Wereldfestival om de negatieve beeldvorming rond mensen uit bepaalde Oost-Europese landen te doorbreken wordt door de beoordelingscommissie sterk gewaardeerd.

“Met tal van initiatieven voor en met personen met een handicap, jongeren, senioren, mensen in armoede en mensen met een etnisch-culturele achtergrond wil De Leest deze kansengroepen naar het gemeenschapscentrum brengen en deze projecten trokken blijkbaar sterk de aandacht van de beoordelingscommissie”, besluiten Geerwin Vandekerckhove en schepen Kurt Himpe.