Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Dynamische handelaars slaan handen in elkaar

7 oktober 2015

Op zaterdag 10 oktober slaan een twintigtal handelaars uit het Izegemse handelscentrum de handen in elkaar om hun zaak en het centrum een vrolijke uitstraling te geven.

“Het Izegemse handelscentrum telt tal van kwalitatieve en gedreven handelszaken waar klantvriendelijkheid en kwaliteit centraal staan”, aldus projectleider lokale economie Alice Traen. “Niet alleen de gevestigde waarden, maar ook de nieuwe handelaars die de laatste maanden een zaak openden in het centrum gaan voluit voor deze typische manier van werken en handel voeren”.

Op zaterdag 10 oktober zijn er sowieso heel wat activiteiten in Izegem. “Er is niet alleen de wekelijkse zaterdagmarkt”, stelt schepen van Lokale economie Kurt Himpe. “Die dag is er ook Steps Shopping Day en ook de start van het Boekenfeest zorgt  voor gezellige acties. In de Standaard Boekhandel is er een signeersessie door Claudia Allemeersch, een optreden van de Izegemse band “Waar is Ken” en een degustatie door Quinta Da Vinhas. In de Marktstraat, op de Grote Markt en aan de bibliotheek zal de zandschrijver “Skrijf”, een Nederlands initiatief, een lint van zandletters achterlaten.”

“Het is duidelijk dat er een frisse en dynamische wind waait in het hart van Izegem. De handelaars zijn niet plan om een afwachtende houding aan te nemen, maar plannen doelgerichte acties met één doel: de kwaliteit van de handelszaken in de schijnwerpers zetten”, vult Alice Traen aan.

Hospitality Award

“Izegem is trouwens ook geselecteerd voor een ‘Hospitality Award’ van klantvriendelijkste centrum. Dit is een subcategorie van de Belgium Retail Awards. Het Izegemse handelscentrum met de Roeselaarsestraat, Gentsestraat en Grote Markt behaalde een totaalscore van 8,94 op 10 via mysterieshoppers en –callers, waarbij ook bedrijfswebsites beoordeeld werden. Een resultaat waar de handelaars en de stad Izegem best trots op mogen zijn”, besluit schepen Himpe.