Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Boekenbeurs wordt Boekenfeest

14 september 2015

Met het nieuwe initiatief Boekenfeest slaan de Izegemse bibliotheek en de cultuurdienst samen met tal van andere diensten en verenigingen een nieuwe weg in.

“Na 39 edities van de traditionele Boekenbeurs was het omwille van tal van redenen tijd om de promotie van het boek, het woord en de Nederlandse taal op een andere manier in de schijnwerpers te zetten”, aldus schepen van Bibliotheek en Cultuur Kurt Himpe. “Het Boekenfeest wordt een breed opgezette happening tussen 10 en 22 oktober en is een puik staaltje van samenwerking tussen de bibliotheek, de cultuurdienst, de Kunstacademie, De Leest, de jeugddienst en verschillende socio-culturele verenigingen. Een groep gedreven en geëngageerde mensen uit de vroegere werkgroep Boekenbeurs en uit de beheerraad van de bibliotheek zetten hun schouders onder het initiatief.”

“De bibliotheek fungeert als centraal forum en uitvalsbasis voor het Boekenfeest, maar de activiteiten gaan ook op tal van andere locaties in de stad door”, stellen bibliothecaris Nicolas Cappelle en cultuurbeleidscoördinator Nele Descheemaeker. “Het Boekenfeest valt in de periode van de bibliotheekweek en biedt een brede waaier van activiteiten voor jong en oud.”

Van zandschrijver tot boekenkasten in de stad

“Kinderen kunnen aan de slag met een jeugdillustrator, er is een voorstelling en instructie voor e-readers en een initiatie kalligrafie. Op het programma van het Boekenfeest staan een workshop letters kappen in steen, een boekenquiz voor senioren en in het Rhodesgoed een fluisterboswandeling. Er worden ook heel wat lezingen georganiseerd over de Eerste Wereldoorlog, sensitivistische poëzie, kunst in Vlaanderen na 1980, de reuzen en VRT-journalist Michaël Van Droogenbroeck over het financiële leven”, zegt Nicolas Cappelle.

“Ook de Marktstraat wordt in het initiatief betrokken met een signeersessie door Claudia Allemeersch, een optreden van de Izegemse band “Waar is Ken” en een degustatie door Quinta Da Vinhas”, verduidelijkt Nele Descheemaeker. “In de Marktstraat, op de Grote Markt en aan de bibliotheek zal de zandschrijver “Skrijf”, een Nederlands initiatief, een lint van zandletters achterlaten.”

“Tijdens het Boekenfeest zullen ook zes publieke boekenkastjes in het Izegemse straatbeeld verschijnen”, zegt schepen Himpe. “Kleine kastjes met gratis boeken onder het motto “neem er een en zet er een terug”. Daardoor kan iedereen zijn of haar boeken een nieuw leven inblazen door ze te geven aan een andere lezer. Met dit initiatief willen we iedereen die graag leest nieuwe thema’s en auteurs laten ontdekken.”

Het volledige programma van het Boekenfeest is te vinden op www.izegem.be of op www.bibliotheek.izegem.be.