Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Afsluiting Meensestraat geïnstalleerd

10 maart 2015

Op dinsdag 10 maart werden de waterbakken voor het afsluiten van de Meensestraat aan de fietstunnel vervangen door een definitieve afsluiting.

“Na een proefperiode van zes maanden in 2014 en een evaluatie door de buurtbewoners oordeelde de commissie voor Openbare Werken en Mobiliteit dat de proefopstelling nuttig bleek voor de veiligheid van de fietsers die de tunnel onder de N36 in- en uitrijden”, stelt schepen van Mobiliteit Kurt Himpe. “De definitieve afsluiting met omegabeugels, wegmarkering en verkeersborden kost 4000 euro en werd geïnstalleerd door de eigen stadsdiensten.”

“Fietsers hebben géén voorrang op de rotonde op de N36”

“We hopen dat de meer veilige situatie aan het kruispunt van de Burgemeester Vandenbogaerdelaan en de Meensestraat ertoe leidt dat nog meer fietsers de fietstunnel gebruiken om de N36 te dwarsen. Niet alleen omwille van de veiligheid, maar ook voor de verkeersdoorstroming van het autoverkeer op de N36. Want fietsers die de tunnel niet gebruiken, denken dat ze voorrang hebben op het autoverkeer, wat helemaal niet het geval is. De fietsers moeten het autoverkeer op de rotonde laten voorgaan”, verduidelijkt schepen Himpe. “Net daarom is het gebruik van de tunnel meer dan wenselijk.”