Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Techniekacademie van start op 7 januari

6 november 2014

In januari gaat de ‘Techniekacademie’ opnieuw van start in Izegem. “Je kunt de Techniekacademie vergelijken met een teken- of muziekacademie, maar dan uiteraard toegespitst op de beginselen van de techniek. Het doelpubliek bestaat uit leerlingen van de vijfde en de zesde klas van het lager onderwijs”, stelt schepen van Lokale economie en Onderwijs Kurt Himpe.

“Het is al lang bekend dat er te weinig jongeren kiezen voor een technische richting. De studies TSO, technisch bachelor en ingenieur zijn niet populair. En daardoor bestaan er steeds meer knelpuntberoepen in onze maatschappij: beroepen waarbij de vraag groter is dan het aanbod aan afgestudeerden. Om weerwerk te bieden aan die tendens, werd binnen de hogeschool Vives het project ‘Techniekclub’ opgestart”, zegt coördinator Rik Hostyn.

Vorig jaar werd er in Izegem al zo een Techniekclub georganiseerd. Kinderen uit de vijfde en zesde klas konden er twaalf woensdagen lang aan de slag in een echt technologielabo. In een gezellige sfeer maakten ze kennis met technieken en materialen, en leerden ze de basisbeginselen van onder meer programmeren en elektriciteit. “Het project was een compleet succes. Alle plaatsen waren in een oogwenk bezet, de begeleiding gebeurde door enthousiaste mentoren en na afloop gaven de kinderen en de ouders de club een prachtige score van 92%”, aldus Himpe. “Een vervolg drong zich dus op.”

Daarom gaat op woensdag 7 januari de vernieuwde Techniekacademie van start. Kinderen zullen zich kunnen inschrijven voor een nieuwe reeks van 12 workshops. De uitgangspunten blijven dezelfde, maar we kiezen deze keer wel voor een nieuwe en meer praktische locatie. Inschrijven zal mogelijk zijn vanaf 6 december.

Details over de locatie, de kostprijs, de sponsorende bedrijven en de manier van inschrijven worden later nog meegedeeld.