Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Succesvolle Open Monumentendag in Izegem

16 september 2014

Open Monumentendag 2014 was voor de Izegemse musea een schot in de roos, aldus conservator Hilde Colpaert en schepen van Cultuur Kurt Himpe.

“De bezoekers konden voor de laatste keer een bezoekje brengen aan de oude locaties van het Borstel- en Schoeiselmuseum. Het Borstelmuseum kreeg 465 bezoekers over de vloer en 580 mensen bezochten het Schoeiselmuseum”, zegt Hilde Colpaert. “Nu de eerste fase van het nieuwe museum Eperon d’Or afgewerkt is, wordt de toeloop naar het gebouw ook steeds groter”, stelt cultuurschepen Himpe. “950 bezoekers zorgden voor een topdag en we hopen de interesse voor het museumcomplex ook warm te houden. De beide musea zijn nu gesloten in functie van de verhuis, maar met een mobiele constructie zal het museum in 2015 naar de bevolking trekken tijdens allerhande activiteiten.”

Het museum “Stoom en Stroom” met de oude stoommachine blijft wel open voor groepsbezoeken met een vernieuwde rondleiding en een educatief pakket “Lowie Lamp wil stroom” voor de vijfde- en zesdejaarsklassen lager onderwijs en de eerste graad middelbaar onderwijs. Ook de stadsbezoeken en –wandelingen worden nog verder georganiseerd, net zoals de KIZ-wandelingen op de eerste zondag van de maand. Een themawandeling op bestelling behoort ook tot de mogelijkheden.